Amandel boekweit ontbijt met banaanAmandel boekweit ontbijt met banaan

1 persoon

40 gr boekweitkorrels

10 amandelen

1 rijpe banaan

2 mandarijntjes

Griekse yoghurt of plantaardige melk (optioneel)

Cacaonibs of stukjes pure chocolade  (optioneel)

Blauwe bessen (optioneel)


Avond van te voren:

Doe de boekweitkorrels in een kommetje en laat ze een nachtje weken in wat water. Doe ook de amandelen in een kom en zet deze ook een nachtje in de week.

’s Ochtends:

Spoel de boekweitkorrels af en doe ze in de keukenmachine. Doe nu ook de banaan en de mandarijntjes in de keukenmachine. Spoel de amandelen even af en voeg deze ook toe. Het lekkerste is als je de amandelen niet helemaal fijn maalt zodat je ontbijt nog een bite houdt.

Bedoeling is dat je dit ontbijtje met een lepel eet (dus niet zo dun dat je het kunt drinken), maar mocht het te dik zijn, dan kun je eventueel een beetje yoghurt of melk toevoegen.

Schep alles in een kommetje en serveer eventueel met wat cacaonibs of stukjes pure chocolade en wat blauwe bessen.